Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığının 2022’de Yatırımlara Ayırdığı Ödenekler



ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞININ 2022’DE YATIRIMLARA AYIRDIĞI ÖDENEKLER
 
2022 Yılı Yatırım Programı kapsamındaki 184,3 Milyar TL’lik yatırım ödeneğinden en yüksek payı yüzde 27 ile ulaştırma-haberleşme sektörü yatırımlarının aldığı görüldü.

Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı, Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Bağlantıları, AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı gibi projelerle kentiçi ulaşım ön plana çıkıyor.

2022 yılı içerisinde Yozgat ve Bayburt Havalimanı Altyapı İşleri tamamlanması, Rize-Artvin Havalimanının kullanıma açılması için yeterli ödenek tahsis edildi. Ankara-İstanbul Hızlı Tren projesi ile iki önemli şehir arasında seyahat süresinin kısaltılmasını teminen yaklaşık 1,3 Milyar TL, Ankara ile İzmir arasında yük ve yolcu taşımacılığının sağlanması amacıyla Ankara-İzmir Yüksek Standartlı Demiryolu projesine 3,3 Milyar TL ödenek ayrıldı.

2022 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesine 2 Milyar TL, Avrupa ile Asya arasında kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığını sağlayacak Halkalı-Kapıkule projesine 2,1 Milyar TL ödenek tahsis edildi. Güney aksında yük ve yolcu taşımacılığında önemli bir paya sahip olacak Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep yüksek standartlı demiryolu projesine yaklaşık 1,9 Milyar TL ödenek ayrıldı.



DETAY HABER
18.01.2022

Etiketler = Yatırım Programı, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı, Ödenekler, haberleşme, ulaştırma, Metro Hattı, Havalimanın, Hızlı Tren, Demiryolu, karayolu,